Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-08@08:40:55 GMT

روز طبیعت را در کدام منقطه ورامین سپری کنیم

تاریخ انتشار: ۱۳ فروردین ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۶۹۱۴۱۳

روز طبیعت را در کدام منقطه ورامین سپری کنیم

به گزارش ایرنا، شهرستان ورامین با ۲ بخش مرکزی و جوادآباد و بیش از ۵۳ روستای دارای سکنه، یکی از مناطق مهم طبیعت‌گردی استان تهران محسوب می‌شود که مردم می‌توانند روز طبیعیت را در کنار جاذبه‌های گردشگری این مناطق سپری کنند.


بوستان‌های شهری
ورامین از چهار بوستان ۱۵ خرداد واقع در بلوار شهید باهنر، ابتدای خیابان دانشسرا، بوستان جوان واقع در میدان رازی، بوستان آزادگان در میدان بسیج و بوستان مسافر در میدان کفن‌پوشان برخوردار است که وجود آلاچیق‌های متعدد، سرویس‌های بهداشتی، فضای سبز مناسب و وسایل بازی کودکان می‌تواند اوقات خوبی را برای مردم در روز طبیعت رقم زند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


روستای خاوه و جاده درختی
روستای هدف گردشگری خاوه و جاده درختی این روستا که با درختان در هم تنیده زبان گنجشک پوشیده شده، یکی از مناطق مهمی است که در سال‌های گذشته همواره مورد توجه مردم و گردشگران طبیعت است.
وی جوی مملو آب و امکانات مناسب این روستا، می‌تواند اوقات فرح‌بخشی برای روز طبیعت مردم ایجاد کند.
روستای خاوه در ۳۸ کیلومتری جنوب‌ ورامین بوده و از شهرهای جوادآباد و پیشوا می‌توان به  این روستا رسید.


جاده درختی روستای یوسف‌آباد
یکی دیگر از جاده‌های درختی ورامین که با درختان سر به فلک کشیده کاج محصور شده، جاده روستای یوسف آباد است که واقع شدن آن در کنار مزارع کشاورزی، جلوه خاصی به آن بخشیده و می‌تواند محل  اطراق مناسب برای سیزده به در مردم باشد.
این جاده در محور روستای موسوم به احمدآباد پس از ریل راه‌آهن سراسری تهران- مشهد واقع شده است.


روستای احمدآباد
روستای احمدآباد وسط که محلی‌ها به دلیل واقع شدن کارگاه‌های کوزه‌گری و سفالگری متعدد از آن عنوان روستای احمدآباد کوزه‌گران یاد می‌کنند، از دیگر مناطق تفرجگاهی ورامین است که علاقمندان به طبیعت می‌توانند ضمن حضور در طبیعتی بکر، از خرید مستقیم سفال از کوزه‌گران این روستا نیز لذت ببرند.
روستای احمدآباد در فاصله ۵ کیلومتری جنوب ورامین واقع شده و برای رسیدن به آن باید در جاده قاسم آباد عبور کنید.
روستای رستم‌آباد
این روستا از توابع بخش جواداباد به دلیل برخورداری از جوی‌های متعدد آب، یکی از مناطق زیبای گردشگری ورامین است.
این روستا از درختان متعدد غرس شده در حاشیه جوی‌های آب برخوردار است و مردم می‌توانند در سایه این درختان، اوقات خوبی را در روز طبیعت سپری کنند.
روستای رستم‌آباد در ۱۰ کیلومتری جنوب ورامین و در مسیر شهر جوادآباد واقع شده است.


روستای هدف گردشگری حصار حسن بیک
روستای حصار حسن بیک در فاصله ۱۸ کیلومتری جنوب بخش مرکزی ورامین در مسیر شهر جوادآباد به روستای خاوه واقع شده است.
نام این روستا از حسن بیک اروملو که یکی از سرداران شاه عباس بود گرفته شده است، وی در مسیر حرکت به سمت شمال از ورامین عبور کرد و در طول مسیر، به روستای آبادی رسید که از اراضی کشاورزی حاصلخیزی برخوردار بود.
حسن بیک اروملو در این روستا قلعه ای برای خود ساخت و در آن ساکن شد که این قلعه هم اکنون نیز در روستا وجود دارد.
بر اساس اسناد تاریخی، حسن بیک اروملو بانی ساخت پل خواجو اصفهان است.
این روستا از آثار منحصر به فرد تاریخی همچون دو تپه باستانی، مسجد قدیمی، آب انبار، کاروانسرا، و خانه اربابی با بادگیرهای قدیمی برخوردار است.
روستای حصار گلی
این روستا در حاشیه محور قم – گرمسار واقع شده و دروازه ورود به کویر نام دارد.
قنات ها در گذشته سلاح های ایرانیان برای مقابله با کم آبی بودند و مدیریت منابع آبی کشور با احداث قنات صورت می پذیرفت.
رشته قنات های حصار گلی از ارزش و اهمیت ویژه ای در کشاورزی شهرستان برخوردار بوده اند از این رو در فهرست آثار تاریخی کشور به ثبت رسیده اند.
در حال حاضر ۳۴ دهانه قنات در روستای حصار گلی وجود دارد.
آب‌انبار حصار گلی، یکی دیگر از آثار تاریخی روستا است که مربوط به دوره قاجار یه‌است.  
امامزاده عبدالله
امامزاده عبدالله به دلیل واقع شدن در حاشیه محور قم – گرمسار یکی از مناطق مهم گردشگری و گذران ساعاتی در روز ۱۳ فروردین است.
در مجاورت این امامزاده، پایگاه امداد و نجات دائمی جمعیت هلال احمر ورامین واقع شده و مسافران می‌توانند از امکانات آن نیز برخوردار شوند.
با گذر از زیرگذر امامزاده عبدالله می‌توان به روستاهای تاریخی قلعه بلند و حسن‌آباد ورامین که از طبعیتی بکر و آثار تاریخی متعدد برخوردار است نیز دسترسی پیدا کرد.
ورامین با ۳۰۰ هزار نفر جمعیت در ۳۵ کیلومتری جنوب‌شرق تهران واقع شده است.

برچسب‌ها گردشگری ورامین روز طبیعت

منبع: ایرنا

کلیدواژه: گردشگری ورامین روز طبیعت گردشگری ورامین روز طبیعت روستای احمدآباد کیلومتری جنوب یکی از مناطق واقع شده روز طبیعت حصار گلی حسن بیک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۶۹۱۴۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روستای تاریخی و کویری اصفهک، در راه جهانی شدن

معاون اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان خراسان جنوبی گفت: روستای اصفه کغیک روستای تاریخی در دل کویر در راه جهانی شدن است.

به گزارش خبرنگار ایمنا از خراسان جنوبی، وحید بهفرنژاد با اشاره اقدامات بسیار خوبی که در روستای اصفهک انجام شده است، اظهار کرد: تعیین حریم، نقشه برداری، خواناسازی بافت، مرمت معابر و فضاهای عمومی، ایجاد اقامتگاه‌های بوم‌گردی و مرمت حمام قدیمی روستا که با مشارکت اهالی انجام شد و به عنوان حمام سنتی، مورد استقبال گردشگران قرار گرفته است، از جمله این اقدامات است.

وی افزود: راه‌اندازی پژوهشگاه خشت و گل در مدرسه قدیمی روستا که میزبان دانشجویان زیادی از سراسر کشور است و کارگاه‌های خشت‌زنی و معرفی انواع طاق‌ها، قوس‌ها و سایر ارکان و اجزا معماری ایرانی، راه‌اندازی هفت اقامتگاه‌های بوم‌گردی و مراکز پذیرایی در بافت روستا از دیگر اقدامات ارزشمند جامعه محلی روستا است.

معاون اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان خراسان جنوبی ادامه داد: آسمان تاریک و پرستاره، فعالیت‌ها و ظرفیت‌های نجومی اصفهک که باعث برگزاری کارگاه‌های نجوم و ستاره‌شناسی در این منطقه زیبا شده از جمله جاذبه‌های این روستاست.

وی افزود: اصفهک یکی از ژئو سایت‌های ژئو پارک جهانی طبس است و زیرساخت برق و آب بافت اصفهک در قسمت‌های مرمت شده، ایجاد و شبکه برق به‌صورت زمینی و مخفی اجرا شده است.

معاون میراث فرهنگی خراسان جنوبی گفت: روشنایی معابر با چراغ‌های قدیمی بوده و بافت روستا فاقد آلودگی نوری است و در اقامتگاه‌های بوم‌گردی آن تولید زباله‌های ناشی از ظروف یک‌بار مصرف وجود ندارد و کاملاً سالم و بهداشتی هستند.

وی گفت: برگزاری جشن سده، شب چله، نوروز و عزاداری‌های ماه محرم از سنت‌ها و آئین‌هایی است که با شور خاصی در اصفهک برگزار می‌شود، آداب و رسوم، بازی‌های بومی و محلی، امامزاده زرگ، شب‌گردی در کویر، مشارکت اهالی و خصوصاً جوانان در مرمت و بازسازی روستا، مشارکت و همراهی زنان در تولید صنایع‌دستی و تولیدات و محصولات کشاورزی از مهمترین ظرفیت‌ها روستای اصفهک هستند.

احیای زنجیره ارزش صنایع دستی و سوغات روستای تاریخی اصفهک

حسنعلی فولادی، معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی خراسان جنوبی هم در این رابطه گفت: در روستای تاریخی اصفهک از توابع شهرستان طبس بیش‌از ۲۰ هنرمند صنایع دستی در ۱۵ کارگاه به‌صورت فردی و تجمیعی در بافت تاریخی روستا به‌کار تولید صنایع دستی مشغول هستند.

وی گفت: این هنرمندان در رشته‌های حوله‌بافی، پخل‌بافی و حصیربافی فعالیت دارند و محصولات تولیدی آن‌ها به جهت بسته‌بندی و عرضه هرچه بهتر سوغات منطقه کاربرد دارد.

فولادی افزود: از تولیدات حصیربافی و پخل بافی برای بسته‌بندی محصولات کشاورزی شامل خرما و سبزیجات تازه محلی بهره برده می‌شود و از پارچه‌های تولیدی نیز برای تهیه بسته نگه‌داری سبزیجات خشک محلی استفاده می‌شود.

وی افزود: نقش زنان در جامعه محلی و زنجیره‌ای مشارکت این تولیدات بسیار مؤثر بود و با ثبت این روستا در فهرست میراث تاریخی کشور و احیای بافت تاریخی آن زمینه ورود گردشگران زیادی برای بازدید از آن و خرید محصولات تولیدی فراهم شده است تا جایی‌که درحال‌حاضر دو برند ثبت‌شده برای عرضه محصولات کشاورزی در این روستا فعال شده‌اند.

کد خبر 751135

دیگر خبرها

  • آب‌شرب شهرک سوخته امامزاده ابراهیم شفت پایدار شد
  • سفر بهاری به روستای ازغد طرقبه از لنز دوربین شهروندخبرنگار
  • روستای تاریخی و کویری اصفهک، در راه جهانی شدن
  • بهره مندی هزار و ۶۸۳ شهر و روستای کردستان از گاز طبیعی
  • بازسازی روستای دهنو با مصالح بومی و محلی
  • آغاز طرح آبرسانی به روستای کم رضوان بندرلنگه
  • روستای تاریخی فهرج در چند قدمی پیوستن به دهکده‌های جهانی گردشگری
  • عکس هوایی از روستای چوبی شفت قبل از اینکه در آتش بسوزد!
  • عبور از رودخانه با طناب
  • حرکت جالب گاو‌ها هنگام بارش باران در روستای توآباد + فیلم