Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-08@06:29:02 GMT

دروازه ورودی شرقی نصف جهان سامان یافت

تاریخ انتشار: ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۷۶۰۰۴۴

دروازه ورودی شرقی نصف جهان سامان یافت

مجموعه پروژه میدان شهدای هسته‌ای به عنوان یکی از ابرپروژه‌های شهر اصفهان در قالب سه پروژه تعریض خیابان سلمان‌فارسی، ساماندهی میدان شهدای هسته‌ای و تعریض خیابان ارغوانیه حدفاصل تقاطع ارغوانیه تا میدان شهدای هسته‌ای اجرایی شد تا آرزوی ۳۰ ساله ساکنان شرق برآورده شود.

به گزارش خبرنگار ایمنا، اواخر سال ۹۵ طرح پروژه میدان شهدای هسته‌ای با افت و خیزهایی مربوط به طراحی، ابلاغ و مقرر شد قراردادی برای ایجاد ادامه خیابان سلمان فارسی و محوطه میدان منعقد شود؛ همزمان با آغاز عملیات اجرایی و شروع به کار پیمانکار، شهرداری منطقه چهار موفق به آزادسازی مسیر انتهای خیابان سلمان فارسی و بخش‌های مربوط به میدان شهدای هسته‌ای نشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پس از آغاز فعالیت این دوره مدیریت شهری، شهرداری با انجام اقداماتی در ارتباط با امور حقوقی توانست فضای مورد نیاز احداث میدان و انتهای خیابان سلمان فارسی را آزاد کند؛ از این رو بار دیگر قراردادی با سازمان عمران شهرداری برای احداث مسیر ترافیکی و میدان منعقد شد.

در ادامه با توجه به اینکه در کمیسیون بررسی طرح‌ها ابلاغ شده بود که وسط میدان، فضای سبز ایجاد شود و اطراف آن خیابان سازی شود، قرارداد مربوطه منعقد شد و به پیشنهاد شهردار اصفهان با توجه به وسعت ۱۴ هزار و ۴۰۰ مترمربعی میدان و نام‌گذاری انجام شده برای آن، مقرر شد طرح محوطه‌سازی متناسب با اسم این میدان اجرا شود.

پس از طراحی پروژه محوطه‌سازی، قراردادی برای اجرا با سازمان عمران شهرداری و شرکت تاسیساتی منعقد و عملیات عمرانی آن آغاز شد.

میدان شهدای هسته‌ای از ابعاد بزرگی (۲۳۰ متر در ۱۶۰ متر طول و عرض) در قیاس با میدان‌های شهری برخوردار است که اجرای آن تأثیر زیادی در تسهیل رفت و آمد به آرامستان باغ رضوان، میدان میوه و تره‌بار و دانشگاه خوراسگان دارد، با اجرای این طرح بزرگ ورودی شرق اصفهان ساماندهی شد.

به منظور آگاهی از ابعاد مختلف اجرای این ابر پروژه، گفت و گویی را با «ایرج مظفر» معاون عمران شهری شهردار اصفهان انجام داده‌ایم که مشروح آن را در ادامه می‌خوانید:

سرآغاز اجرای پروژه میدان شهدای هسته‌ای به چه زمانی باز می‌گردد؟

مجموعه پروژه‌های میدان شهدای هسته‌ای شامل چهار پروژه میدان شهدای هسته‌ای، ادامه خیایان سلمان فارسی، خیابان روشن دشت و خیابان ارغوانیه است.

این مجموعه پروژه‌ها و ساماندهی به این نقطه از شهر اصفهان، از چندین سال پیش یکی از خواسته‌های مهم اهالی ساکن در این محدوده و کسانی بود که از آنجا عبور می‌کردند.

سال ۹۵ بخشی از پروژه از سمت خیابان سلمان فارسی آغاز شد، اما با توجه به کامل نبودن آزادسازی‌های میدان، خیابان ارغوانیه و روشن دشت کار ادامه پیدا نکرد و قرارداد با پیمانکار خاتمه یافت.

در این دوره مدیریت شهری برای اجرای پروژه با چه مشکلاتی رو به رو بودید؟

در سال ۹۷ با تغییر مدیریت شهری و منطقه اجرای پروژه تا حصول نتیجه در دستور کار قرار گرفت و مقرر شد برای اتمام آزادسازی‌ها که مشکلات گوناگونی در خصوص بعضی پلاک‌ها وجود داشت اهتمام ویژه شود.

سرانجام پس از کش و قوس‌های فراوان با همت مدیر منطقه، آزادسازی‌های لازم برای پروژه انجام شد تا زمینه فعالیت عمرانی فراهم شود.

پروژه‌های انجام شده در قالب پروژه میدان شهدای هسته‌ای، شامل خیابان سلمان فارسی است که قبلاً قسمتی از آن اجرا شده بود و بخش تکمیلی آن همزمان با میدان صورت گرفت.

قرارداد اولیه اجرای ادامه خیابان سلمان فارسی حدود دو میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان بود که توسط سازمان عمران شهرداری انجام شد.

ادامه خیابان سلمان فارسی به طول ۷۰۰ متر با عرض ۶۰ متر است که قسمتی از کندروهای آن باقی مانده، اما قسمت تندرو خیابان به طور کامل اجرا شده است.

مهمترین موانع بر سر راه اجرای این میدان چه بود؟

پروژه میدان شهدای هسته‌ای، یکی از بزرگترین میدان‌های شهر است که ۲۳۰ متر طول و ۱۰۰ متر عرض دارد. میدان با هسته مرکزی ۱۴ هزار و ۴۶۱ متر وسعت دارد، خیابان‌هایی به عرض ۱۶ متر، پیاده‌راه‌های ۱۰ متری و فضای سبز پنج متری احداث شده است.

محوطه داخل میدان نیز متناسب با نام این میدان که شهدای هسته‌ای است، طراحی شده و حدود دو هزار و ۴۶۱ متر فضا با چهار آبنما دارد، همچنین پنج هزار مترمربع پیاده‌روسازی و فضای مرکزی پروژه است که در آن المان هسته‌ای به ارزش دو میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان نصب خواهد شد.

این پروژه هفت هزار متر مربع فضای سبز دارد و یک پروژه منحصر به فرد از نظر زیبایی، مفهومی و المان‌های معماری به شمار می‌رود که به زودی به بهره‌برداری خواهد رسید.

هزینه اجرای این پروژه چقدر بود و از چه منابعی تأمین شد؟

هزینه اجرای میدان شهدای هسته‌ای تاکنون حدود ۱۰ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان و برای آزادسازی آنکه حدود ۲۱ هزار و ۶۰۰ مترمربع مسیر بوده با همت مدیر منطقه چهار شهرداری اصفهان مبالغ زیادی پرداخت شده است.

هزینه آزادسازی سه خیابان روشن دشت، سلمان فارسی و ارغوانیه همچنین میدان شهدای هسته‌ای بسیار سنگین بوده که ریز هزینه‌های آن باید توسط منطقه چهار شهرداری اعلام شود زیرا بخشی از مبالغ به صورت تهاتر و بخشی دیگر نقدی پرداخت شده است.

هزینه اجرای ادامه خیابان سلمان فارسی دو میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان است که انجام شد، هزینه مجموعه پروژه‌های میدان شامل سه قرارداد ۱۰ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان و قراردادی که برای ۴۰۰ متر باقیمانده خیابان روشن دشت منعقد شده، حدود شش میلیارد تومان است که تا چهار ماه آینده تکمیل خواهد شد.

خیابان ارغوانیه نیز با حدود ۹۰۰ متر طول و ۶۰ متر عرض در حال تکمیل است و تاکنون برای اجرای آن ۱۰ میلیارد تومان هزینه شده که تا دو ماه آینده مورد بهره‌برداری قرار می‌گیرد؛ این خیابان در محدوده‌ای از شهر قرار دارد که سال‌های سال محروم از خدمات ترافیکی و زیبایی بود.

با اتصال این سه خیابان به میدان شهدای هسته‌ای و فضاسازی انجام شده در میدان شهدای هسته‌ای یک پروژه عظیم و در واقع ابر پروژه اجرا شده است؛ زیرا تاکنون غیر از هزینه آزادسازی، برای اجرای آن ۳۵ میلیارد تومان اعتبار صرف شده و هزینه آزادسازی سنگینی داشته است.

خوشبختانه تمام مسائل مربوط به این پروژه با اهتمام ویژه شهرداری حل شده و به زودی شاهد تکمیل میدان و سه خیابان متصل شده به آن خواهیم بود.

کد خبر 489970

منبع: ایمنا

کلیدواژه: ميدان شهداي هسته اي کلانشهر معاون عمران شهری شهرداری اصفهان شهر پروژه هاي عمراني روشن دشت بودجه و اعتبارات شهرداری اصفهان مدیریت شهری سازمان عمران شهرداري اصفهان افتتاح پروژه های عمرانی طرح هاي عمراني بهره برداری از پروژه های عمرانی انقلاب عمرانی سلمان فارسی مشارکت شهروندان پروژه های محرک توسعه شهداي هسته اي آزادسازی اراضی شهر اصفهان شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق پروژه میدان شهدای هسته ای میلیون تومان مجموعه پروژه برای اجرا روشن دشت انجام شد پروژه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۷۶۰۰۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

یادی از اولین خطوط اتوبوسرانی | از بلیت فلزی تا بلیت کاغذی و باجه بلیت‌فروشی

همشهری آنلاین - ثریا روزبهانی: این ۴خط عبارت بود از خط یک: میدان توپخانه - دروازه قزوین، خط ۲: میدان توپخانه - انتهای امیریه، خط ۳: میدان توپخانه - بازار و شاهپور و خط ۴: میدان توپخانه - گارماشین (ری جنوبی). همچنین خطی بین دروازه دولت و بازار کشیده شد که پس از یک سال و دو ماه بهره‌برداری، برچیده شد.

قصه‌های خواندنی تهران را اینجا دنبال کنید

تا سال ۱۳۱۷ علاوه بر ۴ خط گذشته، خط ۵ از میدان شاه(قیام) تا میدان گمرک و خط معروف به تهران - شهرری هم به ۴ خط قبل اضافه شد. این خط آخری از جلوی انبارگندم خیابان ری، روبه روی خیابان صفاری(شهید حداد عادل) به سوی حضرت عبدالعظیم (ع) حرکت می‌کرد.

از سال ۱۳۱۷ تا ۱۳۲۰ به علت گسترش تهران و ازدیاد جمعیت، ۴ خط دیگر به خطوط اتوبوسرانی اضافه شد و برای اولین بار خطوط جدید به دروازه دولت، میدان ۲۴ اسفند (انقلاب)، حشمت‌الدوله شرق و خیابان نادری راه پیدا کرد. وزارت فوائد عامه و تجارت، تحت مدیریت مهدی‌قلی هدایت، ملقب به مخبرالسلطنه، در دوره صدارت دکتر محمد مصدق لایحه‌ای را در یک ماده واحده و ۱۲ تبصره به مجلس برد و موفق شد رآی مثبت مجلس را در تاریخ ۱۶ بهمن ۱۳۳۱ جلب کند.

بر اساس این قانون که امضای محمد ذوالفقاری، نایب‌رئیس هفدهمین دوره مجلس شورای ملی، پای آن بود، امتیاز احداث خطوط اتوبوسرانی و نقل و انتقال مسافر به طور دسته‌جمعی در داخل هر شهر و حومه به شهرداری‌ها واگذار شد.

از ۱۵ دی۱۳۳۲ روش کار در خطوط اتوبوسرانی تهران کمی تغییر کرد و بلیت ژتونی (پولک فلزی) و باجه بلیت‌فروشی راه‌اندازی شد و دولت وقت به منظور نوسازی ناوگان شهری تعدادی اتوبوس مرسدس بنز از آلمان وارد کرد.

با تامین شدن بودجه و امکانات دولتی، اولین شرکت سهامی اتوبوسرانی عمومی کشور در تهران با عنوان «شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه» با سرمایة ۳۰۰ میلیون ریالی در ۲۵ فروردین ۱۳۳۵ به ثبت رسید و محل آن در ساختمان شهرداری تعیین شد.
اولین خط اتوبوسرانی تهران در ۱۴ تیر ماه سال ۱۳۳۵ با ۸۰ دستگاه اتوبوس در مسیر بازار تا میدان امام حسین (ع) در حضور نمایندگان مجلس شورای ملّی وقت و تعدادی از وزرا افتتاح شد. از زمان افتتاح در تیر تا مهر ماه، سه خط دیگر نیز در شهر آغاز به کار کرد. در نهایت شرکت واحد در سال اوّل با ۱۷۳ اتوبوس و ۵ خط فعالیتش را آغاز کرد.

کد خبر 848049 برچسب‌ها حمل و نقل هویت شهری خودرو - تاکسی، اتوبوس و مینی‌بوس

دیگر خبرها

  • مرمت پل تاریخی زمان‌خان سامان مدیریت شود
  • بیانیه حماس صهیونیست‌ها را به خیابان‌ها کشاند
  • جزئیات اجرای زیرگذر میدان سپاه اعلام شد
  • یادی از اولین خطوط اتوبوسرانی | از بلیت فلزی تا بلیت کاغذی و باجه بلیت‌فروشی
  • آشتی صلاح و کلوپ با گلی دراماتیک؛ ستاره مصری درخشید و لیورپول را نجات داد
  • چگونه واگن اسبی در دست‌انداز رضاشاه افتاد؟
  • پایان تنش بزرگ لیورپول با گلزنی صلاح! (عکس)‏
  • الزام سامان دادن یک نظام فراگیر اسلامی برای کنار زدن نظام سلطه
  • جزئیات جدید از پروژه ۳ طبقه کردن میدان ونک تهران
  • جزییات جدید از پروژه سه طبقه کردن میدان ونک