Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-09@12:33:15 GMT

بافت تاریخی میدان شوش در حال نابودی است

تاریخ انتشار: ۲۵ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۳۳۹۷۷۵

بافت تاریخی میدان شوش در حال نابودی است

به گزارش خبرگزاری مهر، احمد مسجد جامعی پس از استماع گزارش دبیر شورایاری منطقه ۱۵ با تایید اهمیت قابلیت های تاریخی این منطقه ضمن سپاسگزاری از گزارش رابط شورایاری این منطقه اظهار داشت: منطقه ۱۵ حوزه اوراقچی های تهران است و سابقا طرحی داده شد که این اوراقچی ها به فرون آباد منتقل شوند و تا به حال هزار واحد اوراقچی منتقل شده اند اما هنوز بسیاری از این اوراقچی ها در این منطقه حضور دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی در همین راستا ادامه داد: منطقه ۱۵ در بر سر راه خراسان است و از همین روی دارای کاروانسرا ها و بناهای فاخری است که متاسفانه برخی اوراقچی ها در آنجا مستقر شده اند و برخی هم در حال تخریب و تبدیل به پاساژ هستند و میدان شوش با آن همه سابقا در حال از دست دادن بافت تاریخی خود است.

مسجد جامعی در خصوص موضوع تفرجگاه مسگرآباد نیز گفت: برخی از روحانیون و شخصیت های بزرگ تهران اهل مسگرآباد بودند و این محله قشلاق شعبه‌ای از ایل کلهر بود که میان مسگرآباد و لار رفت و آمد می‌کردند.

عضو شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه نمی‌دانم چرا در حوزه مسگر آباد مشکل فرمانداری داریم افزود: این مکان می‌تواند مانند محلات تهران باشد، زیرا اشخاص بزرگی آنجا رشد کردند. در آنجا قنات ها و فضای سبز خوبی وجود دارد و باید توجه شود.

مسجد جامعی همچنین متذکر شد: کوشک امیرسلیمانی و باغ امیر سلیمانی یک مجموعه هستند نه از هم جدا.

وی در پایان افزود: زندان هارون الرشید هم احتمالاً آتشکده است و زندان نبوده و قدمت آن به پیش از اسلام می‌رسد.

کد خبر 5096702 سمیرا خباز

منبع: مهر

کلیدواژه: بافت فرسوده شهرداری منطقه 15 تهران ویروس کرونا شورای شهر تهران شهرداری تهران وزارت آموزش و پرورش هفته پژوهش شورای شهر سازمان تامین اجتماعی روح الله زم آسیبهای اجتماعی قوه قضاییه محسن حاجی میرزایی کمیته امداد امام خمینی مدیریت بحران شهر تهران اوراقچی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۳۳۹۷۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تخصیص اعتبار برای مرمت مساجد تاریخی «چهلستون» و «یری پایین» زنجان

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ محسن افشارچی استاندار زنجان از مساجد تاریخی چهلستون و یری پایین در بافت تاریخی زنجان بازدید کرد و اعتباری را برای ادامه مرمت این دو بنای تاریخی تخصیص داد.    استاندار زنجان در طی این بازدید با مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری وصنایع‌دستی استان زنجان، ائمه جماعات و هیئت امنای مساجد مذکور در خصوص مسائل مختلف و مشکلات این بناهای تاریخی دیدار و گفتگو کرد.    افشارچی با اشاره به اینکه این دو مسجد قدیمی با عبادت علما و مومنان در طول تاریخ شناخته می‌شود، گفت: فرآیند مرمت مسجد تاریخی چهلستون و تکیه تاریخی مسجد یری پایین با جدیت باید تداوم یابد و برای هر دو بنای تاریخی اعتبار تخصیص یافته است.   او پس از بازدید از مسجد تاریخی چهلستون و ۱۴ ماه مرمت مستمر اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان زنجان در این بنا، بیان کرد: مرمت شبستان مسجد چهلستون به نحو احسن انجام شده و برای ادامه روند مرمت در این مسجد تاریخی، بویژه برای کف سازی بنا، ۳ میلیارد از محل اعتبارات عمرانی استان تخصیص داده شده است.    افشارچی همچنین، افزود: برای ادامه مرمت مسجد یری پایین و به ویژه برای تکیه مسجد یری پایین ۶ میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال اعتبار امانی تخصیص یافته است.   سید سعید صفوی، مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان زنجان نیز در این بازدید گفت: در مسجد چهلستون، علاوه بر مجموعه عملیات مرمتی سال گذشته، کف‌سازی و رفع مشکلات برق رسانی از اقدامات برنامه ریزی شده است. در تکیه مسجد یری پایین نیز، باید آواربرداری سقف، بام‌سازی، تعویض تیرهای چوبی پوسیده، دوخت و دوز ترک‌های عمیق و نیمه عمیق، برچیدن‌ اندود نمای ورودی اصلی و اجرای ارسی انجام شود.   مسجد چهل‌ستون زنجان از مساجد تاریخی شهر زنجان است. این مسجد در بافت بازار بالای زنجان در ضلع جنوب شرقی مسجد جامع زنجان در راسته معروف به راسته حجت‌الاسلام قرار دارد. طبق کتیبه‌ای که روی پیشانی ورودی بنا نصب‌شده این بنای در سال ۱۲۸۴ هجری قمری ساخته‌شده است و مسجد یری پایین در قسمت جنوبی زنجان و در یکی از مراکز محله قدیمی این شهر واقع شده که شامل مسجد، آب انبار، تکیه و ساباط است و در فهرست آثار تاریخی ملی به ثبت رسیده است.

دیگر خبرها

  • اجرای ۱۰۰ متر جدول‌گذاری در منطقه بافت تاریخی اراک
  • خدمت‌رسانی در بافت تاریخی نیازمند مشارکت همه دستگاه‌هاست
  • مکانیزم دیدنی ساعت تاریخی تبریز
  • عکس/ تخریب بافت تاریخی روستای شیلاندر
  • تخصیص اعتبار برای مرمت مساجد تاریخی «چهلستون» و «یری پایین» زنجان
  • بافت تاریخی روستای اصفهک با توجه مردم حفظ شده است
  • همکاری شهرداری با احیاگران خانه‌های تاریخی محله امامزاده یحیی
  • ممانعت از حضور عضو شورای‌شهر در منطقه ۱۷/ شربیانی: این اتفاق رسوایی تاریخی است
  • جزئیات اجرای زیرگذر میدان سپاه اعلام شد
  • اجرای ۱۰۷ میلیاردی پروژه دفع آب‌های سطحی در بافت تاریخی یزد