Web Analytics Made Easy - Statcounter

در عصر اینترنت که گردش آزاد اطلاعات و استفاده از فناوری‌های نوین در بخش‌های مختلف اقتصادی، سلامت، آموزش و... می‌تواند آینده بهتری برای کشورها رقم بزند، یکی از دیکتاتورترین کشورها یعنی کره‌شمالی در جهت مخالف حرکت می‌کند.

رهبر این کشور با سختگیرانه‌ترین روش‌ها از هرگونه تبادل اطلاعات و دیتا از داخل کشور به بیرون مرزها و از بیرون به داخل کشور ممانعت می‌کند؛ موضوعی که بشدت مورد توجه فعالان حقوق بشر قرار گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کمیته حقوق بشر نگران مردم کره‌شمالی

«مارتین ویلیامز» روزنامه نگار و فعال عرصه فناوری با افرادی که با هر روش ممکن از کره‌شمالی فرار کرده‌اند به گفت وگو نشسته و موضع اینترنت و فناوری‌های نوین را به‌صورت ویژه مورد توجه قرار داده است. وی این اطلاعات را در اختیار کمیته حقوق بشر قرار داده است تا در این زمینه گزارشی تهیه شود. گزارش جدید کمیته حقوق بشر در کره‌شمالی نشان می‌دهد «کیم جونگ اون» رهبر کره‌شمالی از تکنولوژی بهره می‌گیرد تا مردم کشورش را از دسترسی به اطلاعات جهان دور نگه دارد. طبق گزارش این کمیته، میزان محکومیت، زندانی شدن و حکم اعدام برای کسانی که از رسانه‌های ممنوعه استفاده کرده‌اند یا وضعیت شبکه داخلی تلفن همراه این کشور که به روی توریست‌ها بسته است و... همگی نشانه‌هایی از وضعیت بد حقوق بشر در این کشور محسوب می‌شوند.

«مارتین ویلیامز» در این گزارش آورده است در حالی که اینترنت، جهان را به یک دهکده کوچک تبدیل کرده و مردم دو نیمکره جهان می‌توانند تنها با یک کلیک از اتفاقات مختلف باخبر شوند، کشوری مانند کره شمالی چگونه می‌تواند مردم را از این اخبار دور نگه دارد؟ این موضوع برای رهبر کره شمالی که به معنای واقعی کلمه مردم خود را در تاریکی نگه داشته، یک چالش اساسی بوده است که البته به نظر می‌رسد در محدود کردن مردم تا حد زیادی موفق شده است. دراین کشور لپ تاپ، تلویزیون، فیلم، رادیو و... موجود است اما بیشتر مردم به‌دلیل فقر از آنها بهره نمی‌گیرند. تلویزیون و رادیو تنها به برنامه‌های داخلی کشور محدود می‌شود و اینترنت هم وضعیت مناسبی ندارد. همچنین باید گفت تعداد هک‌هایی که از سوی این کشور انجام می‌گیرد چه در داخل و چه در خارج از مرزها، نشان می‌دهد اینترنت با سرعتی مناسب در این کشور موجود است یا شاید بتوان گفت که حداقل در اختیار افراد مورد تأیید دولت قرار دارد.

گزارش این روزنامه نگار ابعاد تازه‌ای را از چگونگی نظارت رهبر کره‌شمالی و رژیم وی برای ایزوله نگه داشتن مردم روشن کرده است. یکی از این موارد نظارت و کنترل فراوان و شدید بر اینترنت است. در کره‌شمالی اینترنت در دسترس افراد وجود دارد ولی برخی به‌دلیل گران بودن یا شاید هم درآمد اندک خود توانایی اتصال به آن را ندارند.

یک اینترنت محدود

جدا از کیفیت بالا یا پایین اینترنت در این کشور و اینکه چه افرادی به آن دسترسی دارند، مشکل اینجاست که اینترنت تحت کنترل شدید دولت قرار دارد. «مارتین ویلیامز» در گزارش خود یادآور شده است کل زیرساخت‌های شبکه ارتباطی این کشور به‌طور سنگین زیرپوشش سرویس‌های امنیتی قرار دارند و همه موارد توسط یک آژانس دولتی با نام Bureau 27 رصد می‌شود؛ موضوعی که فعالان حقوق بشر را بسیار نگران فعالان سیاسی در این کشور می‌کند چرا که با این حجم نظارت احتمال دستگیری این فعالان بسیار بالا می‌رود. برخی نیز نگرانند که اندک مبارزات موجود در این کشور نیز با توجه به این محدودیت‌ها عملاً رنگ ببازد.

این گوشی‌های جاسوس

یکی دیگر از مواردی که کره شمالی برای قطع ارتباط مردمش با جهان به کار گرفته، واردات گوشی‌های اندرویدی ارزان قیمت چینی و نصب نرم افزارهایی خاص روی آنها به‌منظور جاسوسی از مردم و شنود آنهاست. مردم می‌توانند این گوشی‌ها را از هر مغازه‌ای خریداری کنند اما به هرحال همه می‌دانند که با خرید آن، عملاً زیر ذره بین دولت قرار می‌گیرند. شاید با خودتان بگویید راهکار مقابله با این مشکل، خرید گوشی‌های قاچاقی است که از مرز چین به‌صورت غیرقانونی وارد می‌شود اما در پاسخ باید گفت چنین کاری عملاً امکانپذیر نیست چون چنین گوشی‌هایی بلافاصله از طریق شبکه تلفن همراه کره شمالی ردیابی می‌شوند و البته فرد خاطی با مجازاتی سنگین مواجه می‌شود.

 این موضوع برای کامپیوترهای PC نیز مصداق دارد. کره‌شمالی یک سیستم عامل بر مبنای لینوکس با نام Red Star را طراحی کرده که روی همه کامپیوترهای وارداتی نصب می‌شود تا دولت بتواند به‌صورت مخفیانه فعالیت کاربران را زیر نظر بگیرد. همه کامپیوترهای PC موجود در این کشور به این سیستم عامل مجهز هستند و هرگونه فعالیتی رصد می‌شود.

ازسوی دیگر طبق این گزارش، تلفن‌های همراه موجود در کره شمالی اندرویدی و متن باز هستند. به همین دلیل هم مهندسان، نرم افزارهای دستکاری شده را که شامل یک برنامه با نام Red Flag است، روی گوشی‌ها نصب می‌کنند تا به این ترتیب دولت کره شمالی بتواند بر همه رفتار کاربران در گوشی‌شان نظارت داشته باشد. به‌عنوان مثال اسکرین شات‌های مردم را ببینند و همچنین متوجه شوند که از چه سایت‌هایی بازدید کرده‌اند.گفته می‌شود اسکرین شات‌های کاربران روی یک دیتابیس با نام Trace Viewer ذخیره می‌شود و درصورت تشخیص موضوعی که برای رژیم کره‌شمالی خطرناک باشد نسبت به آن واکنش نشان می‌دهد. به اعتقاد «مارتین ویلیامز» این امکان وجود ندارد که دولت بتواند همه اسکرین شات‌ها را بررسی کند ولی مردم از ترس عقوبت کار، دچار خودسانسوری شده‌اند و بیشتر آنها از اسکرین شات گرفتن اجتناب می‌کنند.

همچنین در این گزارش آمده است کاربران در این کشور در صورتی که فایل یک رسانه خارجی را باز کنند رژیم بلافاصله از آن مطلع می‌شود چرا که مهندسان، یک نرم افزار علامت‌گذاری فایل روی کامپیوترهای PC یا تلفن همراه نصب کرده‌اند. به محض باز شدن چنین فایل‌هایی روی تلفن همراه یا کامپیوتر شخصی، این فایل‌ها بلافاصله علامت‌گذاری شده و مورد نظارت دولت قرار می‌گیرد. به‌دنبال این علامت گذاری، چنین افرادی از این پس بیش از گذشته تحت کنترل قرار می‌گیرند چون از نظر کیم جونگ اون یک خطر بالقوه محسوب می‌شوند.

شبکه تلفن همراه پردردسر

طبق گزارش «مارتین ویلیامز»، زیرساخت‌های شبکه تلفن همراه در این کشور عملاً به دو بخش تقسیم شده است به این معنا که هم توریست‌ها و هم شهروندان خارجی ساکن در این کشور می‌توانند با بیرون از این کشور تماس برقرار کنند ولی این امکان برای شهروندان کره شمالی وجود ندارد. البته باید گفت که این سیستم ارتباطی که ویلیامز از آن با عنوان دیوار آتشین یاد می‌کند، با کمک یک کمپانی مصری با نام Orascom در این کشور فعال شده است. گفتنی است که پیش شماره تلفن شهروندان کره شمالی191-260 است اما پیش شماره توریست‌ها و خارجی‌ها با 191-250 آغاز می‌شود به همین دلیل تفکیک این دو از یکدیگر بسیار آسان است. همچنین سیمکارت‌های توریست‌ها نیز در این کشور غیرفعال می‌شود تا احتمال استفاده شهروندان کره شمالی از این سیمکارت‌ها و تماس با بیرون از این کشور و همچنین اینترنت آزاد به صفر برسد.

شبکه وای فای ممنوع

رژیم کره‌شمالی با وای فای شهری گسترده نیز مخالفتی فراوان دارد و آن را برای بقای خود خطرناک می‌داند به همین دلیل هم شبکه‌های وای فای گسترده در این کشور محدود و گاه نیز ممنوع اعلام شده است. عملاً کره شمالی می‌خواهد کاملاً مطمئن باشد که شهروندانش به اینترنت خارجی دسترسی ندارند.

پیش از این برخی سفارتخانه‌ها شبکه‌های وای فای گسترده راه‌اندازی کردند و مردم که تشنه اطلاعات دقیق هستند تلاش می‌کردند در اطراف این سفارتخانه‌ها به اینترنت آزاد دسترسی داشته باشند ولی به محض اینکه این رژیم از وجود چنین امکانی مطلع شد، بلافاصله این شبکه‌های وای فای را ممنوع اعلام کرد. درمقابل، از یک شبکه ارتباطی عمومی با نام Mirae به معنای آینده رونمایی کرد. برای استفاده از این شبکه ارتباطی، کاربر باید ابتدا یک اپلیکیشن نصب کند و البته تنها اینترنت کره شمالی در اختیار مردم قرار دارد و خبری از اینترنت جهانی نیست.

تلویزیون‌های اینترنتی

در کره‌شمالی نتفلیکس وجود ندارد ولی دو سرویس تلویزیون اینترنتی (IPTV services)در این کشور راه‌اندازی شده است تا مردم از نمونه‌های خارجی دور بمانند. نمونه محبوب‌تر این سرویس تلویزیون اینترنتی، Manbang است که درست مانند تلفن‌های همراه، باکس set-top آن وارداتی و بسیار ارزان قیمت بوده و در چین ساخته شده است.

پس از واردات به کره شمالی، نرم افزارهایی روی این باکس‌ها نصب می‌شود تا به این ترتیب کاربران تنها محصولات داخلی را بتوانند مشاهده کنند و عملاً از دسترسی به سرویس‌های خارجی محروم باشند. البته اگر کاربران نمونه‌های قاچاق این باکس‌ها را به دست بیاورند می‌توانند از این محرومیت نجات پیدا کنند بدون اینکه عواقبی برای آنها وجود داشته باشد چون درحال حاضر امکان رصد این نمونه‌ها وجود ندارد.

با رادیوهای موجود در این کشور نیز تنها کانال‌های رسمی این کشور قابل دریافت است و گوش دادن به برنامه‌های رادیویی خارجی در این کشور غیرقانونی محسوب می‌شود چراکه دولت دائم بر عملکرد مردم در این زمینه نظارت می‌کند. البته برخی هم رادیوهای قاچاق دارند و تلاش می‌کنند به برنامه‌های خارجی گوش دهند هرچند رژیم برنامه ارسال پارازیت‌های گسترده را اجرا کرده است.

در این کشور همچنین کسی اجازه استفاده از بازی‌های موبایلی یا ویدئویی خارجی ندارد و تاکنون 125بازی موبایلی بومی برای کاربران ارائه شده که با اهداف خاص «کیم جونگ اون» تهیه شده‌اند.

منبع: ایران آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۶۱۴۷۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هدف رادیکال‌ها از تبلیغ سبک زندگی غیررسمی چیست؟ / ادعای یک روزنامه اصلاح‌طلب درباره یک لیست انتخاباتی!

رادیکال‌ها تلاش دارند تا سبک زندگی غیررسمی را تبدیل به یک مبارزه سیاسی و نافرمانی مدنی ساخته و با قطبی سازی در این حوزه مقاصد سیاسی خود را دنبال سازند!

سرویس سیاست مشرق- در میان انبوهی از گزارش‌ها و تیترهای خبری، در یک بسته کامل با نام «ویژه‌های مشرق» شما را در جریان مسائل مهم و اثرگذار از نگاه روزنامه‌های کشور قرار می‌دهیم.

در این ویژه‌نامه، نگاهی به آخرین مواضع جناح‌های سیاسی و تحولات مهم داخلی، خارجی، اوضاع اقتصادی و اجتماعی کشور انداخته می‌شود که مخاطبان بامطالعه آن به رهیافت‌های مهم، نکات و تأملات از سیر وقایع اثرگذار دست خواهند یافت، در این بخش با ما همراه باشید

************

دور دوم انتخابات مجلس دوازدهم جمعه هفته جاری برگزار خواهد شد تا آن‌طور که سخنگوی ستاد انتخابات کشور گفته، ۹۰ کاندیدای این انتخابات برای تصاحب ۴۵ کرسی بلاتکلیف مجلس دوازدهم با یکدیگر رقابت کنند؛ رقابتی که در ۲۲ حوزه و ۱۵ استان کشور برگزار می‌شود و ۴۷ فرمانداری و ۸۱ بخشداری در برگزاری آن دخیل خواهند بود.

برگزاری دور دوم انتخابات مورد توجه روزنامه‌های اصلاح‌طلب قرار دارد، روزنامه آرمان امروز در گزارشی ادعا کرده است که سرلیست یکی از فهرست‌های انتخاباتی ۱۴۰ سکه طلاه از یک هولدینگ دریافت کرده است، در این گزارش آمده است:

امنا با لیست تازه شکل‌گرفته جبهه صبح ایران یا همان گعده رائفی‌پور نیز همپوشانی داشته و موی دماغ پدرخوانده‌ها در انتخابات بود و توانست به نتایج قابل‌توجهی نیز در دور اول انتخابات دست یابد، مهم‌ترین حاشیه این گروه سیاسی مربوط به ماجرای ۱۴۰ سکه است که سروصدای فراوانی نیز به پا کرد! ماجرا از جایی شروع شد که رالفی پور برای پرموت کردن لیست خود به صداوسیما دعوت‌شده و اعلام کرد که در مجلس کنونی نماینده‌ای داریم که ۱۴۰ سکه گرفته و تأیید صلاحیت شده است. رائفی‌پور که ظاهراً صداوسیما او را برای رونق دادن به فضای انتخابات دعوت کرده بود به‌اندازه‌ای درباره تخلفات و مفاسد مجلس یازدهم سخن گفت که نهایتاً از اتاق فرمان به مجری برنامه تذکر دادند که بگویید دیگر بس است! رائفی‌پور اما موضوع را فیصله نداد و در روایتی دیگر از فساد نمایندگان مجلس را نیز مطرح کرد که میان کاربران فضای مجازی به شدت موردتوجه قرار گرفت.

در بخش دیگری از این گزارش آمده است:

رونده اصلی که سرنخ دریافت ۱۴۰ سکه در آن به دست آمد، مربوط به هلدینگ توسعه ملی است که بابک سعیدی مدیر عامل آن مدتی به اتهام تخلفات اقتصادی توسط دستگاه های امنیتی بازداشت شد. فرد مورد نظر که توسط رائفی‌پور هنوز معرفی نشده است توسط برخی واسطه ها با مجید محسنی مجد مدیرعامل شرکت به کیش یکی از زیرمجموعه های هلدینگ توسعه ملی آشنا شد و این آشنایی بود که به داستان ۱۴۰ سکه و بسیاری تخلفات مابعد آن انجامید. “م. م. م” که او نیز به جرم مفاسد و تخلفات اقتصادی متعدد مدتی دستگیر شد صریحا اعتراف کرده بسته های متعدد کالا، کارت هدیه نقدی به میزان بسیار بالا و همچنین چندین فقره پرداخت سکه از جمله ۱۴۰ سکه به این نامزد لیست امنا انجام داده است.

این روزنامه اصلاح‌طلب نوشته است:

“م. م. م” با جزئیات شرح داده است که این شخص با مراجعه به وی ادعا کرده بدهکار است و در خیابان سهروردی تهران درون ماشین از او ۱۴۰ سکه تمام بهار آزادی دریافت کرده است، “م. م. م” محل قرار خود با این افراد را شهرک غرب اعلام کرده است. جالب اینکه این نماینده پس از دریافت این سکه ها شروع به پیگیری حل مسائل “م. م. م” کرده و با ابزار ریاست هیئت تحقیق و تفحص از بانک ها سعی کرده هدیه ای را که دریافت کرده جبران کند، نکته جالب این است که در جلسه میان این شخص و کارشناسان یکی از نهادهای نظارتی او دریافت بخشی از این موارد از “م. م. م” را پذیرفته است!

بررسی‌ها نشان می دهد که ۲ طیف اصلاح طلبان و اعتدالیون یکی از خطوط مستمر خود را بیش از مرحله دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی متمرکز انتخاب رئیس و هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی نمودند.

بر اساس احصاء صورت گرفته این طیف ها در مرحله اول می کوشند تا با دامن زدن به موضوع کاندیداهای مطرح برای ریاست مجلس از سخت تر شدن قالیباف برای ریاست در مجلس جدید سخن بیاورند.

محتوای اصلی تولید شده در این رابطه القای شکاف میان طیف های مختلف جبهه اصولگرایی و نیز ادعای تلاش برای عدم رای آوری و یا شرایط تضعیف شده قالیباف می باشد.

همچنین تحلیل های کنش های سیاسی- رسانه ای اصلاح طلبان و اعتدالیون بیانگر آن است که آنان می کوشند تا با طرح این قبیل مباحث اقتدار ریاست مجلس قالیباف را تضعیف و خود را به عنوان یک فراکسیون موثر و غیر قابل چشم پوشی برای تعیین معادلات مجلس تعریف و تفسیر کنند.

تبلیغ سبک زندگی غیررسمی توسط اصلاح‌طلبان!

تاملی بر کنش های رسانه ای اصلاح طلبان نشان می‌دهد که آنان همچنان پیگیری مساله سبک زندگی را در دستورکار خود داشته و تلاش می کنند ضمن یک اینهمانی میان ایران و شوروی سابق این گزاره را مورد تاکید قرار دهند، جمهوری اسلامی در برخورد با آنچه مقلدان مدهای جدید می نامند، همان مسیر شوروی را می رود.

در این میان اما محمدرضا تاجیک در تلاش برای برقراری اینهمانی ذکر شده در روزنامه اعتماد و به نقل از کتاب بچه های ژیواگو می نویسد:

عده‌ای از جوانان و نوجوانان که اشتهای زیادی برای خوردن میوه‌های ممنوعه فرهنگی و روشنفکرانه و سبک‌های جدید پیدا کردند، جوامع محرمانه‌ای به صورت انجمن‌های غیررسمی ادبی و موسیقی سامان دادند. از متن این جوامع محرمانه، جریانی به‌نام «استیلیاگی» (مقلدان مدهای جدید) شکل گرفت که لباس‌هایی شبیه سال‌های دهه ۱۹۴۰ در امریکا می‌پوشیدند، شلوارهای تنگ به پا می‌کردند، شانه‌های کت‌شان اپل‌دار بود، کروات‌های پهن می‌زدند و کفش‌های لژدار به پا می‌کردند و موی سرشان کوتاه و ورزشکارانه بود.

وی همچنین با با بیان اینکه از نظر بسیاری از اینان، عدم پذیرش «زندگی رایج توأم با فلاکت» به سخره‌گرفتن تبلیغاتی به حساب می‌آمد که مدعی عدالت اجتماعی و مساوات‌طلبی بود، تصریح می کند، این گونه شد که سوژه‌های وفادار کمونیستی، خود لاجرم از «ور نم نهادن» (کشتن و در خاک نهادن و بر روی خاکش گل و ریاحین کاشتن) کمونیسم و به تعبیر اخوان ثالث، «به خاک سپردن نعش آن شهید عزیز» شدند.

این فعال سیاسی اصلاح طلب در ادامه در تلاش ضمنی برای هدف قرار دادن طرح نور و لایحه حجاب و عفاف با طرح این پرسش که آیا این تبدیل‌ شدن جاز و موسیقی و آرایش و مد و سبک زندگی و تمایلات غرب‌گرایانه، کار قدرت بود یا مقاومت؟، می نویسد، بی‌تردید، از قدرت است که بر قدرت است. قدرت، خود ماما و دایه مقاومت خویش است. قدرت، خودبرانداز و اسقاطگر خویش است. هیچ مقاومتی مقدم بر قدرت‌ وجود ندارد. هر قدرتی خالق مقاومت خویش است. در جامعه امروز ما، عده‌ای از اهالی قدرت، جامعه و مردمانش را شبیه خویش می‌پسندند. روایت و حکایت اینان، حکایت آن فرد است که داشت از معشوق خویش نقاشی می‌کشید و تلاش داشت معشوقش شبیه نقاشی‌اش شود، نه بالعکس. به دیگر بیان اینان بر این میل و اراده‌اند تا جامعه را به صورت و سیرت خویش بگردانند.

گفتنی است بیان این مطالب بیانگر آن است که؛

۱- جریان اصلاحات همچنان می کوشد تا مساله سبک زندگی را در دستورکار خود داشته و ضمن تلاش برای به رسمیت شناختن آزادی های لیبرالی خود را نماینده راستین این طیف تعریف و تفسیر کند

۲- این جریان اما در شرایطی که هر نظام سیاسی ای بر اساس اصول خود به پایبندی به قوانین خود می پردازد، می کوشد تا مساله قانون را به عرفی گرایی سوق داده و هر گونه انتظام بخشی مبتنی بر قانون را به چالش کشانده و مترادف با مقاومت در برابر آنچه خواست اجتماعی می نامند، بازنمایی کند

۳- اصلاح طلبان اما با اینهمانی میان ایران و شوروی می کوشند تا جمهوری اسلامی را به لحاظ حکمرانی با این نظام فروپاشیده مقایسه کرده و این پیام را مخابره کنند که هرگونه مخالفت با سبک زندگی غیررسمی تنها به تقویت این سبک های می انجامد

بررسی این راهبرد مورد تاکید اصلاح طلبان بیانگر آن است که اصلاح طلبان تلاش دارند تا سبک زندگی غیررسمی را تبدیل به یک مبارزه سیاسی و نافرمانی مدنی ساخته و با قطبی سازی در این حوزه مقاصد سیاسی خود را دنبال سازند.

دیگر خبرها

  • نقش انتخابات در بهبود رشد فرهنگ و زندگی اجتماعی جامعه
  • ViLTE چیست و چه کاربردهایی دارد؟
  • آمادگی زیمباوه برای استفاده از توانمندی‌های فناوری ایران
  • اصلاحات ، راه برون رفت از بحران مهاجرت سرمايه های انسانی
  • سامانه ایران دیتا و اطلس فرهنگی کشور رونمایی شد
  • صفحه نخست روزنامه ها‌ی چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت
  • عکس/ تیتر روزنامه‌های ورزشی چهارشنبه ۱۸ اردیبهشت
  • عکس/ صفحه نخست روزنامه‌های چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • روزنامه‌های ورزشی چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • هدف رادیکال‌ها از تبلیغ سبک زندگی غیررسمی چیست؟ / ادعای یک روزنامه اصلاح‌طلب درباره یک لیست انتخاباتی!